Üniversitemiz Kar Şenliği Uluslararası Boyuta Ulaştı

18 Mart 2019, Pazartesi 372

Üniversitemizde geleneksel hale gelen ve bu yıl 6.sı düzenlenen Kar Şenliği,  16 Mart 2019 Cumartesi günü Atabarı Kayak Merkezinde gerçekleştirildi. Kar Şenliğine Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Gençlik ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim, protokolden davetliler, Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrencilerimiz katıldı. Kayak merkezinin taşıma kapasitesini dikkate alarak planlanan etkinliğe katılan 700’e yakın öğrenci kayak, ip atlama, kar voleybolu, şamriyelle kayma, telesiyej turu, kardan heykel yarışması ve halat çekme gibi çeşitli etkinlikler ile güzel bir vakit geçirdi.

Şenlik hakkında değerlendirmelerde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Artvin’in doğal zenginliklerini öğrencilere tanıtmak, kentin sunmuş olduğu imkanlardan öğrencilerin en iyi şekilde yararlanmalarını sağlamak ve öğrencilerin  yaklaşan arasınav öncesi motivasyonlarını artırmak amacıyla böylesi sosyo-kültürel bir etkinliği tertiplediklerini söyledi. Kar Şenliğine katılımın yoğun olduğunu dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki, “2 bin rakımlı Artvin Atabarı Kayak Merkezinde geleneksel Kar Şenliğini düzenlemekten mutluluk duymaktayız. Şenliğe 700’e yakın öğrencimiz katıldı. Kar Şenliği, sadece öğrencilerin stres atmalarını ve hoş vakit geçirmelerini sağlayan sosyal bir etkinlik değil aynı zamanda kentin sahip olduğu imkanların öğrencilere ulaştırılması ve hem Üniversitemizin hem de Artvinimizin en iyi şekilde tanıtılması bağlamında önemli bir faaliyettir. Etkinliğimize Türkmenistan, Azerbaycan, Çad ve Suriye uyruklu öğrencilerimizin de katılımıyla ‘Kar Şenliğimiz artık uluslararası bir boyut kazanmıştır’ şeklinde değerlendirilebilir” dedi.

Artvin Çoruh Üniversitesinin sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler yoluyla öğrencilerine yönelik hizmet yelpazesini her geçen eğitim-öğretim yılında bir basamak ileriye taşıdığının altını çizen Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki, “Elbette ki etkinliklerimiz Kar Şenliği ile sınırlı kalmamaktadır. Yine öğrencilerimizin yoğun ilgi gösterdiği Spor Şenliği, yakın bir tarihte Borçka Baraj Gölünde gerçekleştirmeyi planladığımız Su Sporları Şenliği ve doğa yürüyüşleri gibi geniş katılımlı faaliyetleri de şimdiden takvimimize eklemiş bulunmaktayız. Bunların dışında eğitim, sanat ve kültür temalarında bir dizi organizasyonumuz da olacaktır. Programa desteklerinden dolayı Artvin Belediyesine, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ve ayrıca etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen personelimize ve öğrencilerimize teşekkür ederim” diye konuştu.

Konuşmasında, geçtiğimiz gün Yeni Zelanda’da camilere düzenlenen menfur terör saldırısına da değinen Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki, “Hepimizin bildiği üzere Yeni Zelanda’da camileri hedef alan insanlık adına utanç verici bir saldırı düzenlendi. Terör eyleminde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim” dedi.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe de konuşmasında, böylesi bir etkinliğe Belediye olarak destek vermekten mutluluk duyduklarını bildirdi. Artvin’in eğitim ve kültür kenti olduğunun altını çizen Başkan Kocatepe, “Şehrimizin çiçekleri olan siz değerli öğrencileri böylesi bir ortamda görmek bizler için ayrı bir mutluluktur. Belediyemiz öğrencilerimizin her zaman yanında olacaktır” dedi.

Şenlikte Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki ve Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe öğrencilerle bir süre kar voleybolu oynadı. Yaklaşık altı saat süren Kar Şenliği öğrencilerin farklı etkinlikleri ile sona erdi.