Bir Destanın Şiiri Bir Şiirin Destanı: İstiklal Marşı

13 Mart 2019, Çarşamba 488

Üniversitemiz öğrenci topluluklarından Ahmet Yesevi Kültür ve Sanat Topluluğunca İstiklal Marşının Kabulünün 98. Yılı ve Şair Mehmet Akif’i Anma Günü münasebeti ile Üniversitemiz Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezinde 'Bir Destanın Şiiri Bir Şiirin Destanı' temalı şiir gecesi düzenlendi.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe’nin bir konuşma gerçekleştirdiği etkinlikte İstiklal Marşının kabul ediliş sürecini betimleyen kısa film gösterimine yer verildi, şiir ve türküler okundu. Üniversitemiz Genel Sekreteri Mehmet Peker, siyasi parti temsilcileri, kamu kurumlarından katılımcılar, öğrenciler ve vatandaşların ilgi gösterdiği etkinlik Andımızın ve İstiklal Marşının katılımcılar tarafından okunması ile sona erdi. Programın ardından etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen öğrencilere teşekkür belgeleri protokol tarafından verildi.